Атанас Мерджанов: За БСП е традиционно усилието срещу речта на омразата

За БСП е традиционно усилието и ние ще се придържаме стриктно към споразумението срещу речта на омразата по време на кампанията за предстоящите местни избори

„За БСП е традиционно усилието и ние ще се придържаме стриктно към споразумението срещу речта на омразата по време на кампанията за предстоящите местни избори”. Това заяви зам.-председателят на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов пред журналисти в парламента по време на подписване на споразумението. Според него в българското общество трябва да има спор за политики, който да ориентира българските граждани. Той подчерта, че това споразумение няма да пречи на политиците и на представителите на медиите да бъдат изобличавани всички порочни практики в местното управление. „Надявам се споразумението да не бъде извинително начало за спъване и заглушаване на гласа на опозиционните политически партии”, каза още Мерджанов. Той обясни, че през последните няколко седмици сме станали свидетели на множество действия на изпълнителната власт за оказване на натиск върху определени кандидати на БСП за участие в изборите.
Автори на споразумението са 12 медийни и неправителствени организации. Според организаторите такова споразумение е необходимо, защото особено в предизборни кампании, враждебната реч се превръща в норма.