ГЕРБ фалшифицира декларация

  Едва влезли в парламента, ГЕРБ-ерите ги уличиха в опит за манипулация или по- простичко казано - измама

 

Едва влезли в парламента, ГЕРБ-ерите ги уличиха в опит за манипулация или по- простичко казано - измама. Те фалшифицираха входящ номер на проект за Декларация за приоритетите на 41-вото Народно събрание. За какво им трябваше този фалстарт? Сега ги разнасят из парламента и то заради един текст, който сам по себе си е едно голямо недомислие. Но да оставим настрана опита за погазване на Конституцията с това недоразумение, наречено Декларация. Да се спрем на хронологията на събитията.

На 20 юли шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов внася в деловодството на парламента проект на декларация. Без да го съгласува с останалите политически сили. Сякаш вярва, че гласовете на депутатите от парламентарната му група са достатъчни, за да прави каквото му скимне. Усетили, че са сгафили, ГЕРБ-ерите изтеглят проекта. И се започват едни поправки, едно триене, зачеркване, допълване, замазване. Партиите от опозицията така и не получават възможност да участват нормално в целия този процес. Няма и как да стане - трудно се следят преплитащите се мисли и спонтанни идеи на колегите от десницата.

В крайна сметка вносителите от ГЕРБ, "Атака", сините и РЗС внасят финалното си творение и то бива записано в деловодството на мястото на първия проект, оттеглен от ГЕРБ. Така на 21 юли администрацията на парламента записва документа с входящ номер 954-03-1 (същия като на оттегления проект на Цветанов), с дата 20 юли и в същия час.

И това ако не е фалшификация! Жалкото е, че най-вероятно служителите в деловодството в парламента са били накарани да извършат такава манипулация върху документа. Хора професионалисти вече се подлагат на политически натиск.