Позиция на МО в БСП Ботевград

ПОЗИЦИЯ на МО в БСП- Ботевград по повод неправомерно отстранената Стефка Славова – треньор на Детско-юношеската школа и статистик на мачовете на баскетболните отбори на Балкан

ПОЗИЦИЯ на МО в БСП- Ботевград по повод неправомерно отстранената Стефка Славова – треньор на Детско-юношеската школа и статистик на мачовете на баскетболните отбори на Балкан. Г-н Георгиев, това е поредният път в който Вие проявявате своеволие и демонстрирате чувство на собственост над общинска придобивка.

Както и преди Ви бяхме казали, нито Ротондата, нито зала “Арена” са нечий личен трофей, те са собственост на гражданите на община Ботевград. Нима забравихте словото си, което изрекохте по време на откриването на новата спортна зала на 29 Март 2014 година : „Тя е изградена по желание на жителите на общината и Ботевград, по искане на децата, младото поколение, спортистите и феновете. Залата не е мит, а стана реалност.

“ Защо тогава забранявате на една цяла група деца,успешни спортисти да тренират в тази зала? Защо се опитвате да си разчиствате лични вражди за сметка на спорта в Ботевград? Стефка Славова е чудесен треньор и професионалист. Децата, които тренира са едни от най-добрите, те печелят медали и прославят града ни сред подрастващото поколение не само в областта, но и извън нея. Може би не знаете, но дори са давани за пример, заради дисциплината и спортните си умения. От друга страна Стефка е отличен статистик и професионалист в тази област. Тя е една от първите, занимаващи се с електронна статистика у нас и има дългогодишен опит, така че едва ли е освободена поради несправяне със задълженията. Целият екип, с който работи го потвърждават и я подкрепят в този труден за нея момент. Ние заставаме зад тях и изразяваме активната си гражданска позиция „Стоп на произвола в Община Ботевград “.

Остро осъждаме постъпката Ви г-н Георгиев и се надяваме, че ще поправите грешката си час по-скоро. Искрено се надяваме също така, че ако сте взел това решение по идея на общинския съветник Иван Начев, то се надаваме това да е в резултат на някаква временна емоция от негова страна, която във времето ще коригира. Не се крийте зад това, че няма средства да тренират тези деца в залата!Та нали точно Вие казвахте ,че спорта е най-важен и го поставяте като приоритет. Сигурни сме, че е станало голямо недоразумение и г-жа Славова ще бъде възстановена като статистик ,както и че децата от юношеската школа ще има къде да тренират, за да са подготвени и да продължат да ни радват с успехите си. Както вече знаете ние, МО в БСП Ботевград, изпращаме без притеснение своята позиция, защото вярваме, че всеки има правото да противостои на произвола и да бъде критичен. Както и че всеки има право да се поучи от грешката си и да я поправи!