Днес гласуваме за стабилна и сигурна България

Юли 05, 2009 Новини БСП 0 1270

  Сергей Станишев: Страната ни трябва да продължи да надгражда постигнатото през последните 4 години     Гласувах за това България да продължи да надгражда над това, което е постигнато през последните 4 години

 

Сергей Станишев: Страната ни трябва да продължи да надгражда постигнатото през последните 4 години

 

 

Гласувах за това България да продължи да надгражда над това, което е постигнато през последните 4 години. Това заяви председателят на БСП и премиер Сергай Станишев, след като даде своя глас в музикалното училище „ Любомир Пипков" в кв. Оборище. Станишев е водач на листата на Коалиция за България в 25МИР София-град и 3МИР Варна. По думите на премиера страната ни се нуждае от управление, което съчетава стабилността и промяната, което да е гарант за постигнатото през последните години. Защото нищо не е дадено по лесен начин, нищо не се гарантира от само себе си, изтъкна Станишев.

Председателят на БСП подчерта, че в условията на световна криза най- важно е да бъде опазена страната ни, да се защитят доходите на българските граждани и предприятията. По думите на Станишев е от изключително значение да се създадат условия за бързо формиране на следващия кабинет след изборите и да продължи изпълнението на антикризисния план за страната. Надявам се в кратки срокове следващото Народно събрание да може да излъчи работещо и стабилно правителство, другите варианти не са добри за страната, каза още Станишев.

Според премиера за съставянето на новото българско правителство е необходимо политиците да признаят волята на българските избиратели, партиите да забравят много от предизборните си обещания и да започнат конкретни разговори.

Премиерът коментира, че е удовлетворен от повишената избирателна активност към момента. Надявам се действително да има висока избирателна активност, независимо от резултата, защото трябва да има легитимен парламент и стабилно правителство, заяви Сергей Станишев.

За стабилност и промяна гласува и председателят на НС и водач на листата на Коалиция за България в Пазарджик Георги Пирински. Според него най- важно е да се подобри връзката между обществото и работата на Парламента, тъй като представата, че народните представители са нередовни в работата си, е много отрицателна. За тази цел на първо място трябва да се покаже какво реално се върши, а на второ място самите депутати трябва още по-съзнателно да изпълняват задълженията си.

Гласувах за това всички ние да живеем в общество с ясни правила. Това каза водачът на листата на Коалиция за България и мажоритарен кандидат в Плевен Румен Петков, след като гласува в избирателната секция в ОУ "Йордан Йовков" в Плевен. Петков каза още, че е гласувал за това, България да е със съзнанието, че в криза се нуждае от отговорно, предсказуемо управление, което има европейска визия и което отчита преди всичко българския национален интерес.

Водачът  на листата на Коалиция за България в 24 МИР София-град Румен Овчаров гласува в  73 СОУ. В двора на училището той бе посрещнат от млади симпатизанти на БСП които му поднесоха цветя по случай рожденият му ден който също е днес. Младежите му пожелаха успех и да има двоен повод за празник в този ден.