Бивши военни искат възстановяване на наборната служба

Да се възстанови в някакъв вариант наборната служба - настояха военни от резерва в Добрич

Да се възстанови в някакъв вариант наборната служба - настояха военни от резерва в Добрич. „Може да са няколко месеца, но задължително трябва да се премине през такава подготовка" - казаха още те. Особено активни бяха бившите летци от Балчик, които настояха в квартал „Левски" в крайморския град да бъде изграден паметник на загиналите летци. Искат „бракуван" МИГ, който ще поставят на постамент, а на плоча ще изпишат имената на загиналите.

„ За военните се сещат преди изборите. Ние сме достойни хора и искаме да участваме в промяната на страната" - казаха още запасните, които не са доволни и от числеността на армията, която, според тях,  трябвало да бъде 1 процент от населението на една страна. „Сега на практика сме с една дивизия" - заявиха още резервистите.

От организацията на Българския антифашистки съюз-Добрич, Клуба на ветераните в БСП, местната организация на Демократичния съюз на жените, на националното сдружение „Възраждане на Отечеството" изразиха подкрепата си за „Коалиция за България" в предстоящите избори на срещата.