Георги Търновалийски с амбиция да направи турнира „За честна игра” международен

Сеп 06, 2015 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 829

Mотото на инициативата не е случайно, то е отпратка и към изборните процеси, които трябва да останат честни и демократични

Професионална игра с много настроение и спортен хъс показаха състезателите в баскетболния турнир „За честна игра”, който се проведе за втори път в зала "Олимпиада" под патронажа на народния представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Георги Търновалийски. „Всички 12 отбора за младежи над 18 години се бориха джентълменски, спазваха правилата и уважаваха конкурентите си”, отбеляза депутатът. Той посочи, че мотото на инициативата не е случайно, то е отпратка и към изборните процеси, които трябва да останат честни и демократични.
Той сподели, че интересът към турнира миналата година го е стимулирало да го превърне в традиция за 6 септември – празника на Пловдив. "Участието на два чужди отбора днес ме амбицира да развия инициативата като международна”, посочи Георги Търновалийски.

Заедно с кандидата на БСП за кмет в район "Южен" Красимир Трифонов връчиха купите и медалите на победителите в баскетболното състезание „За честна игра 2015”.

На трето място се класира отбор „Дънарите”, а на второ - „Социалистите”. С перфектна игра баскетболистите на „Академик” заслужено спечелиха първото място.

Красимир Трифонов забеляза, че залата има нужда от ремонт и се ангажира да помогне, ако бъде избран за районен кмет.