Емилия Масларова откри два социални обекта в Димитровград

Емилия Масларова – водач на листата на Коалиция за България, посети Димитровград, където откри дневен център за възрастни с увреждания и клуб за хората от третата възраст и хората в неравностойно положение

Емилия Масларова – водач на листата на Коалиция за България, посети Димитровград, където откри дневен център за възрастни с увреждания и клуб за хората от третата възраст и хората в неравностойно положение. Заедно с нея беше и кмета на Димитровград – г-н Стефан Димитров.

Дневният център за възрастни с увреждания се намира на втория етаж на бивша работническа болница. Сградата е общинска собственост. Ремонт на помещенията е направен по проект "Красива България" на обща стойност 199 130 лева. Община Димитровград съфинансира проекта с 50% от посочената сума.

Оборудването и обзавеждането са закупени със средства по проект "Създаване на близка до семейната среда в Дневен център за възрастни с увреждания към Община Димитровград", финансиран от Фонд "Социално подпомагане". Общата стойност на проекта е 41 616 лева, като Фонд "Социално подпомагане" предоставя 37 756 лева, а Община Димитровград - 3 860 лева.

Клубът за хората от третата възраст и хората в неравностойно положение и специални потребности е изграден по проект на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и е на стойност от 103 175 лева. От социалните услуги ше могат да се възползват 57 човека и открива 27 работни места. Заедно с клуба в който членуват 200 баби и дядовци, Емилия Масларова откри и офис на проект „Подай ръка”.

„За нас в България тези неща са нови. Те ни възпитават, те ни правят по добри. Когато държавата и общините работят заедно всичко това става възможно и се случва”, каза Емилия Масларова и поднесе своите поздравление към екипа.