Георги Търновалийски: Нека енергията на Съединението ни води в личните и обществените избори

Сеп 06, 2015 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 955

Денят на Съединението е исторически акт, чрез който българският народ изпълва със съдържание понятията обединение и заедност

„Денят на Съединението е исторически акт, чрез който българският народ изпълва със съдържание понятията обединение и заедност.” Това каза пловдивският народен представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Георги Търновалийски по повод деня на Съединението на България. След като откри баскетболен турнир с мото „За честна игра”, той се включи в честванията по повод Националния празник на Съединението и Деня на Пловдив.

„130 години след датата 6 септември 1885 втори подобен пример в българската летопис няма”, изтъкна депутатът. Той е убеден, че днес се нуждаем от връщане към морала и ценностите на дейците, осъществили Съединението. „Ние пловдивчани сме особено горди с този акт, но сме и най-много задължени да следваме примера на съединистите”, смята Търновалийски.

Той честити празника на всички българи с пожеланието енергията от този ден да ги води във важните избори, които предприемат за себе си и обществото.