Граждани към кандидатът за районен кмет на БСП в „Източен” Йордан Василев: Спрете преместването на кметството

Още утре започва събирането на подписи в подкрепа на искането на гражданите.

Да стане инициатор на подписка срещу преместването на районното кметство в Източен – това поискаха от Йордан Василев жители на район Източен. Според тях бившият хотел на Ванко 1 не е подходящ за настаняване на районната администрация. „Мястото е некомуникативно, обградено от натоварени пътни артерии, поради което е опасно. Стига се до там само пеша, няма предвиден паркинг, а достъпът за майки с колички и трудно подвижни лица е напълно ограничен”, аргументираха се хората.

„Източен” е най-сложният район в Пловдив и диалогът с местната администрация трябва да възможен”, каза кандидатът на БСП за районен кмет Йордан Василев. Той ще започне подписка веднага, защото исканията на хората са основателни. „Местната власт не само трябва да е достъпна, но и да бъде най-близо до хората”, подчерта Василев. Той обеща, че когато стане кмет, ще организира график на изнесени приемни за консултации и административно обслужване на терен, по улици и квартали.

Още утре започва събирането на подписи в подкрепа на искането на гражданите. Тя ще бъде внесена на последната за този мандат сесия на Общинския съвет.