Корнелия Нинова пита Борисов: За изборите ли харчите събраните в повече приходи?

Господин министър-председател, твърде рано се изнервихте

„За изборите ли харчите събраните в повече приходи?” Този въпрос зададе зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Корнелия Нинова към премиера Бойко Борисов по време на блиц-контрола в пленарна зала. „Господин министър председател, твърде рано се изнервихте, запазете самообладание. Това е едва първият работен ден и ни чака сериозна работа“, призова Нинова.

Тя обясни, че от януари месец управляващите твърдят, че правителството събира повече приходи в бюджета, като се започне от милиард, милиард и половина и стигнаха до два. „Появиха се усилени слухове, че тези пари вече са изхарчени. Вярно ли е, колко са изхарчени и за какво?“, попита Нинова. По думите й, ако се харчат такива големи пари от едно правителство, трябва или да се види осезаем растеж в икономиката, защото държавата прави инвестиции, или да се повиши жизненото равнище на хората, защото държавата инвестира в доходи и работни места, но нищо подобно обаче няма.

„Вярно ли е, че харчите тези пари предизборно и за когото вие прецените, защото ви е удобно? Ако не е така, готов ли сте да ме опровергаете, като внесете актуализация на бюджета до края на годината?“, попита още Нинова.

Тя призова в НС да се обсъди колко пари в повече е събрало правителството, да се чуят и плюсовете и минусите, защото управляващите умишлено са заложили по-ниски приходи в бюджета, за да съберат повече и сега да ги харчат.