Членове на БСП–Благоевград сведоха глави пред паметната плоча на Никола Парапунов

Благоевград: Членове на БСП от Благоевград, Рила и Кочериново се преклониха  пред паметната плоча на лобното място на основоположника на партизанското движение в България Никола Парапунов

Благоевград:

Членове на БСП от Благоевград, Рила и Кочериново се преклониха  пред паметната плоча на лобното място на основоположника на партизанското движение в България Никола Парапунов. Поклонението бе по повод 65 г. от гибелта на партизанина Парапунов.  Кратък доклад за живота му изнесе председателят на младежката организация “Надежда” в Благоевград Владимир Иванов. Никола Парапунов остава в историята на България като достоен неин син, отдал всичките си сили за своя народ и създаването на ново, хармонично общество.
 Първа на паметната плоча поднесе цветя лидерът на общинската организация на БСП  Благоевград Йорданка Слатинска, венци и цветя поднесоха още активисти на БСП и представители на кметството на с. Бараково и община Кочериново. С н въодушевление актрисата Бистра Тупарова издекламира стихотворението ”Вярата на командира”, а ученичките от НХГ в областния център Кристина Тунтева и Мария Пиленцова изпълниха песните “Имала майка“ и “Пиринска младост”.