В трудна среда, най-важното е да се гарантира доброто икономическо развитие на страната ни

Юни 30, 2009 Новини Избори 0 1209

Това заяви председателят на БСП Сергей Станишев, на среща с представители на бизнеса в Габрово

Това заяви председателят на БСП Сергей Станишев, на среща с представители на бизнеса в Габрово. Той поясни, че в условията на световна криза България няма как да бъде изолирана като остров на изобилието и вече се усещат реални проблеми.

 Станишев подчерта, че правителственият антикризисен план има три основни елемента: финансова стабилност, подкрепа на реалния сектор и социална защитеност. Той изрази възмущението си от изказвания на политически лидери от опозицията относно валутния борд, които определи като опасни и рискови. "Думите имат значение в икономиката. Думите създават страхове. Аз разбирам, г-н Борисов не разбира от икономика, той сам си го признава, но г-н Костов е бил министър на финансите, той знае какво означават такива думи за инвеститорите и за бизнеса," заяви лидерът на БСП. Като пример за гъвкави мерки в подкрепа на реалния сектор, той посочи наскоро откритата кредитна линия от Банката за развитие, която ще помогне на корабостроенето в страната. Сергей Станишев допълни, че социалната защитеност ще бъде осигурена от националния план по заетост.

"Моята амбиция е България като икономика и като държава да мине през тези бурни води по-успешно от други страни. До сега, твърдя, се справяме по-добре от много други страни по всички основни параметри. Но за да продължи това трябва да има ефективност в работата на правителството, трябва да има и политическа стабилност", категоричен беше лидерът на БСП.