Планът на ГЕРБ и Костов не вещае нищо добро на обикновените трудови хора

Юни 29, 2009 Новини БСП 0 1661

Макар и принудена да управлява в сложна коалиция, БСП изпълни поетите ангажименти   ГЕРБ е пътят към управлението на Иван Костов

Макар и принудена да управлява в сложна коалиция, БСП изпълни поетите ангажименти

 

ГЕРБ е пътят към управлението на Иван Костов. Още преди изборите те показват своята агресия и какво смятат да правят. Нашите опоненти не скриват, че имат ясни планове за тотална приватизация на всичко, което е останало държавно. Ние, които мислим демократично и искаме стабилност, трябва да им се противопоставим. С тези думи председателят на БСП и водач на листата на Коалиция за България в 25МИР Сергей Станишев се обърна към хората от своя район. Станишев призова членовете и симпатизантите на левицата да подкрепят Коалиция за България и да не допуснат до управлението на държавата десницата, чийто план не вещае нищо добро на обикновените трудови хора. Те искат да върнат в България времето на разделението, категоричен беше Станишев.

Председателят на БСП заяви, че на предстоящите избори партията се изправя с чиста съвет пред своите избиратели, защото макар и принудена да управлява в сложна коалиция, БСП изпълни поетите ангажименти. Ние показахме, че държим на нашата дума и сме почтени, каза Станишев. Той напомни, че за 4 години правителството осигури финансова стабилност на държавата, създаде повече от 300 000 работни, постигна 6% икономически растеж и привлече повече от 24 млрд. евро инвестиции. А зад всички тези цифри стоят човешки съдби, стои сигурността на хората за техните доходи, за техните семейства, деца и родители. Това не се постига лесно, но се постигна благодарение на вашето доверие и благодарение на вашата подкрепа за нас, обърна се Станишев към стотиците симпатизанти.

В заключение председателят на БСП призова присъстващите през следващите дни да говорят със своите приятели и познати и да им кажат какво БСП иска да постигне за България следващите 4 години.

Сергей Станишев:

Скъпи приятели,

Тази вечер сме заедно с вас, с нашия мажоритарен кандидат Петър Курумбашев, заедно с Сашо Александров, заедно с цялата листа на Коалиция за България за 25МИР. Да си спомним един момент - юни 2005г. и тогава отново тук, в този парк, на това място имахме митинг-концерт и благодарение на вашата подкрепа тогава Коалиция за България спечели парламентарните избори. За тези 4 години, в които ние бяхме принудени да бъдем в сложна коалиция, да управляваме заедно с партии, които са от друга кръвна група, ние изпълнихме това, което БСП и Коалиция за България беше поела като ангажимент. Ние показахме, че държим на нашата дума, че сме почтени, че изпълняваме нашите ангажименти.

Днес се изправяме пред вас с чиста съвест, защото осигурихме финансова стабилност на държавата, създадохме повече от 300 000 работни места в България, осигурихме 6% икономически растеж всяка година и привлякохме повече от 24 млрд. евро инвестиции в българската икономика. Това сигурно звучи абстрактно, далечно. Но зад всички тези цифри стоят живи човешки съдби. Стои сигурност на хората за техните доходи, за техните семейства, за техните деца, за техните родители. Това не се постига лесно, но се постигна благодарение на вашето доверие и благодарение на вашата подкрепа за нас.

Днес България е отново преди избори. И на 5 юли всеки един от нас трябва да направи своя избор - за себе си, за своите близки, за своя град и за цяла България. Защото от гласа на всеки един от нас ще зависи на къде върви страната. Изборът е ясно очертан - от една страна сме ние Коалиция за България, обединената българска левица, която показа, че имаме в днешното трудно време на световна криза ясен антикризисен план, който гарантира доходите на хората. А какво може да има по- важно от доходите. Който гарантира работните места, тяхната защита днес в трудни условия. И който гарантира социалната защита на тези, които се нуждаят от подкрепа, на младите хора, на пенсионерите, които се нуждаят от нашето рамо, на работещото поколение българи, на хората с увреждания, на всички тези, които разчитат на държавата.

От друга страна са нашите опоненти ГЕРБ и Синята коалиция, които вече не скриват, че имат ясни планове за тотална приватизация на всичко що е останало държавно. Които искат да върнат в България времето на разделението, времето когато огромна енергия отиде на вятъра и всички помним това. Всички помним и Балкан, всички помним и Кремиковци, всички помним и Плама Плевен и много други сделки, които бяха направени по онова време.

Някои хора мислят, че ГЕРБ е нещо ново, симпатично. Но не бива да забравяме, че ГЕРБ е пътят към управлението на Иван Костов. Това е ясно, видимо и това не бива да допуснем. Днес преди още изборите те показват своята агресия и те ясно показват какво смятат да правят. Само през последните два дни бяха разбити от вандали два клуба на БСП. Харесвате ли това? И аз не го харесвам. Затова ние  - хората на България, които мислят демократично, които искат стабилност - икономическа, социална и политическа - трябва да им се противопоставим. Не бива да ги допускаме, защото те чертаят своя план, който не вещае нищо добро на обикновените трудови хора.

Искам да ви помоля в следващите дни не само да подкрепите Коалиция за България на 5 юли, но и да подкрепите нашата листа за една по- хубава София, по- подредена София, да подкрепите нашия мажоритарен кандидат, който се е доказал като човек с характер, с позиция, както човек който носи на удари и не отстъпва от своите принципи. Искам да ви помоля да говорите с ваши приятели, с ваши познати, да им  кажете какво искаме да постигнем за България следващите 4 години. За да можем на 5 юли да се поздравим всички ние, хората на България, с една хубава дума - победа.