Филип Попов пита министри по молба на граждани

В изпълнение на дадените обещания към граждани, посетили приемната на левицата в Търговище, народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Филип Попов отправи въпроси към двама министри

В изпълнение на дадените обещания към граждани, посетили приемната на левицата в Търговище, народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Филип Попов отправи въпроси към двама министри. Единият е към министъра на здравеопазването - какви мерки ще бъдат предприети и кога за запазването и подпомагането на "МБАЛ - Попово" ЕООД.  Той подчерта, че тя обслужва две общини – около 30 000 граждани. Народният представител заяви и че лечебното заведение не разполага със спешен център, а населението се обслужва от една линейка. По думите му е необходима апаратура за Детско, Неврологично и Терапевтично отделения.

Към министъра на земеделието и храните Попов отправи въпрос, свързан със с. Садина, общ. Попово. Той попита какви мерки ще предприеме министерството, за да запази и подпомогне земеделските стопани. Депутатът обясни, че Садина разполага с 30 000 декара землище и има 1058 души население. По неговите думи основен поминък в селото е земеделието и най-вече пчеларството и производството на чесън. Филип Попов подчерта, към настоящия момент, по думите на жителите, изкупните цени на чесъна са твърде ниски и производството му е нерентабилно. Попов е на мнение, че поради липса на друго препитание в този район много семейства са обречени на трудно оцеляване.