БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ предложи Мая Манолова за омбудсман

Юли 15, 2015 Новини БСП 0 1515

„Внесохме от името на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ кандидатурата на Мая Манолова за омбудсман на Република България”

„Внесохме от името на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ кандидатурата на Мая Манолова за омбудсман на Република България”. Това заяви пред медиите в кулоарите на парламента зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и говорител на НС на БСП Атанас Мерджанов. По думите му Манолова е от най-изявените юристи на българския парламент, човек с  достатъчно широки контакти, активен участник в много каузи в защита на интересите на българските граждани и успешен комуникатор с представителите на гражданското общество.   Мерджанов подчерта, че тя има сериозен принос в работата на българският парламент и като народен представител от своя избирателен регион, и като зам.-председател на Народното събрание. Той подчерта, че в нейно лице българските граждани, неправителствените организации имат един изключително сериозен защитник на своите интереси. „Това е чест за ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и се гордеем с това наше предложение”, категоричен бе той.

Мерджанов заяви, че се очаква подкрепа и от другите парламентарни групи и фактът, че няма друга кандидатура до момента, е достатъчно красноречив и говори за убедителността на кандидатурата.

Чавдар Георгиев от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ коментира, че ролята на защитник на интересите на гражданите ще отива най-много на личността на Мая Манолова.