Д.Гъндев се среща с медици от МБАЛ"Христо Ботев" - Враца

Лекари и медицински сестри от МБАЛ Христо Ботев във Враца благодариха на Димитър Гъндев, мажоритарния кандидат за депутат на БСП, за това, че осигури средства за ремонт на най-голямото здравно заведение в областта

Лекари и медицински сестри от МБАЛ Христо Ботев във Враца благодариха на Димитър Гъндев, мажоритарния кандидат за депутат на БСП, за това, че осигури средства за ремонт на най-голямото здравно заведение в областта. На  среща с медиците, състояла се на 25.06.2009г. Гъндев поиска от тях още идеи за развитието на здравеопазването във Враца. „Бих искал да ви благодаря за това, че идвате при мен и говорите за проблемите на здравеопазването", каза Гъндев. „Ремонтът на болница Христо Ботев не е толкова мое дело, колкото е ваше, защото вие през всичките тези години с упоритостта си показахте, че това дело трябваше да се осъществи," обърна се Гъндев към докторите. Освен с обновената сграда, „напреднахме и в обзавеждането, и си мисля, че другата част я имахме и преди време - хубави, качествени доктори, на които трябваше само да им осигурим условия, в които да работят", каза Гъндев.

Д-р Георги Цветков, завеждащ детското отделение на врачанската многопрофилна болница каза, че е работил с Гъндев още от времето, когато кандидатът за депутат е заемал поста председател на Общински съвет - Враца. Въпреки политическите си различия, Гъндев и д-р Цветков се обединяват в усилията си да осигурят по-добро здравеопазване на нашия град. Когато Гъндев стана депутат преди 4 години си представях, че и той, както много други народни представители от Враца, ще забрави за града и проблемите тук, но той ме опроверга, каза д-р Цветков.

Преди 4 години, когато Гъндев е избран за народен представител в 40-то Народно събрание, той предлага на бившия кмет на община Враца, инж. Бубев, да „направят едно добро дело без много шум". Двамата си стискат ръцете и ремонтът на болницата е вече факт.

Соня Съботинова, икономически директор на МБАЛ Хр. Ботев отправи своя „болен" въпрос към Гъндев и Марио Трайков, 10-ти в листата на Коалиция за България от област Враца. „В БСП имахте една много добра идея за преструктурирането на общинските болници, създаването на центрове в малките населени места и насочване на остро болните към областните болници. Тази идея остава ли?"Гъндев отговори, че ако БСП спечели иборите и работата по този проект продължи, той ще бъде финализиран. „Смятаме, че това е успешия модел на българското здравеопазване, за да има ефективно използване на средствата", каза той. „Убеден съм, че това, което Коалиция за България предлага откъм преструктуриране на здравеопазването съвпада 90 на 100 с вашите идеи. Най-важното нещо е, че реално увеличаваме всяка година средствата за здравеопазване. В условията на България парите наистина не достигат, но тенденцията е те да нарастват. Има неща без които не може, това са здравеопазване и образование", заключи Гъндев.  

Д-р Владислав Иванов, управител на болницата, изрази разочарованието си от отказа, който е получил от община Враца за съфинансиране на проект за хоспис, спечелен от МБАЛ Христо Ботев.