Емилия Масларова – водач на листата на Коалиция за България в област Хасково, откри нова сграда на Агенция за социално подпомагане в Ивайловград

„Тук няма лястовички бели и тук не вярваме в сълзи

Тук няма лястовички бели и тук не вярваме в сълзи. Със ръжен хляб сме преживели, но днеска хлябът ни горчи. Защото в белите камбани лежи венчална тишина, защото вече се покланяме, щом срещнем бременна  жена" - с тези стихове на Ивайло Балабанов в Ивайловград беше посрещната госпожа Емилия Масларова - водач на листата на Коалиция за България в област Хасково. Тя, заедно с представителя на Световна банка за България - Флориан Фихтел, откриха новата сграда на Агенция за социално подпомагане в града. Сградата е обновена със средства от Социално инвестиционния фонд и Световна банка по проект „Социални услуги за качествен живот". На откриването присъстваха още кметът на Ивайловград -  Стефан Танев, Райна Йовчева - областен управител и заместник министърът на труда и социалната политика Димитър Димитров.

Община Ивайловград е усвоила близо 2 милиона лева по Социално инвестиционния фонд към Министерство на труда и социалната политика.

„Към вас се обръщам с апел - нека използваме средствата от Европейския съюз. За нашето министерство от тези средства са усвоени над 90 % и това се дължи и на вас. Социалните грижи и услуги са за хората, да се радваме на труда си. Благодаря ви. ", с тези думи Емилия Масларова преряза лентата на обновената сграда. 

По-рано през деня Емилия Масларова и Флориан Фихтел посетиха целодневна детска градина „Рай" в град Любимец. В детската градина в момента се изпълняват ремонтни дейности, които предвиждат подмяна на покрива, на канализационната система, дограмата и цялостно боядисване. Ремонтът се извършва по проект на стойност над 253 000 лева отново със средства по Социално инвестиционния фонд.