БЕЗПЛАТНИ ПРОФИЛАКТИЧНИ ПРЕГЛЕДИ НА ЖЕНИ ЗА РАК НА ГЪРДАТА ОРГАНИЗИРА КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ В ХАСКОВСКА ОБЛАСТ

От 23 до 27 юни, Коалиция за България  организира кампания за безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата в Хасковска област

От 23 до 27 юни, Коалиция за България  организира кампания за безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата в Хасковска област.

Ракът на млечната жлеза е много разпространено заболяване - всяка година в България се откриват над  3500 нови случаи , а  1000 жени умират.  През последните 20 години болните от рак на гърдата се увеличиха с  45 %.  Това заболяване, открито в ранен етап е напълно лечимо. Точно поради тази причина е необходимо да се провеждат профилактични изследвания всяка година.

Профилактичните прегледи в Хасковска област се извършват от специалисти с дългогодишна практика - д-р Седлоев и д-р Пирински. На 23 и 24 юни бяха прегледани над 300 жени от Свиленград и Любимец. Днес прегледите са в Симеоновград. Предстоят прегледи в Ивайловград на 26 юни и в Тополовград на 27 юни.

Не забравяйте себе си ! Поне веднъж годишно ходете на профилактичен преглед за рак на гърдата. При жената има нещо много типично. Тя най- напред мисли за децата, после за съпруга си, за семейството и най-накрая за себе си" казва  Емилия Масларова, която е в основата на тази инициатива