Френските медии: Все повече французи виждат в лицето на Русия нов съюзник

Юни 30, 2015 Новини БСП 0 883

  Възмутена от агресивната позиция на Европейския парламент по отношение на Москва, депутатът от френския парламент Надин Морано създаде работна група за уреждане на "нов диалог с Русия"

 
Възмутена от агресивната позиция на Европейския парламент по отношение на Москва, депутатът от френския парламент Надин Морано създаде работна група за уреждане на "нов диалог с Русия". Всички големи френски политици я подкрепят: те са сигурни, че Руската Федерация е естествен съюзник на Европа в борбата срещу ислямизма.
 
Френският евродепутат и бивш министър на професионалното образование във Франция Надин Морано, възмутена от враждебността на Европарламента по отношение на Москва, създаде работна група за уреждане на "нов диалог с Русия", пише френският вестник Le Figaro. Материалът е публикуван от ИноТВ. Във Франция от страна на десните все по-често се чуват гласове, които призовават за възстановяване на добрите отношения с Русия.
 
Членът на партията на "Републиканците" Надин Морано отдавна следи внимателно състоянието на отношенията с Русия, отбелязва изданието. През ноември миналата година тя беше възмутена от решението на френското правителство да не предостави на Москва хеликоптер превозвачите "Мистрал". Според нея това решение подкопава доверието към Франция.
 
Позицията на Морано споделя и депутатът от "Републикаците" Жак Миар, който през април нарече антируските санкции "грешка".
 
Създадената от френския депутат група за уреждане на "нов диалог" скоро може бъде приета в Държавната дума, пише Le Figaro.
 
Източник: www.pogled.info