Атанас Мерджанов: БСП е единствената партия, която поставя политиката преди номинациите за изборите

Юни 29, 2015 Новини БСП 0 870

            „БСП е единствената партия, която поставя политиката преди номинациите


            „БСП е единствената партия, която поставя политиката преди номинациите. Това е важно за нас и нашите представители в местната власт“, каза още той. Това заяви зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов по БНР. По думите му политиката в местната власт е много важна за БСП, защото това е най-близката до хората публична дейност, която може да им се предложи. Неслучайно дискусията по левите стандарти и изискванията към кандидатите беше голяма“, подчерта народният представител. Атанас Мерджанов съобщи, че БСП към този момент има 49 кандидати за кметове, като до края на юли се очаква техният брой да е 150. „Водим активни разговори с всеки един от потенциалните ни коалиционни партньори по места за търсене на общи възможности за явяване и действия, спазвайки политиката на левите стандарти.

Мерджанов заяви, че на вчерашното заседание на Националния съвет на БСП са приети два изключително важни документа - предизборната платформа на партията за участие в „Местни избори 2015“ и острата декларация на БСП против разполагането на тежка американска военна техника на територията на България.

Според него предприетите вчера организационни промени трябва да покажат една нова воля и нов стил в ръководството на партията. „Кристиан Вигенин и Антон Кутев не са освободени от политически отговорности, а зад освобождаването им стои едно по-общо виждане. Кристиан е народен представител от един от най-тежките избирателни райони, член е на президиума на ПЕС, а Антон Кутев е член на централния предизборен щаб“, обясни народният представител. Мерджанов уточни, че дискусията на Националния съвет е била изключително гореща, откровена и загрижена за бъдещето на партията. „Ние, като че ли сме единствената партия, която по подобен начин се стреми да решава своите проблеми“, каза още той.