ОбС на БСП – Стара Загора с декларация против поскъпването на тока

Юни 26, 2015 Новини БСП 0 1262

Общинският съвет на БСП-Стара Загора излезе с декларация, подкрепяща исканията на старозагорския бизнес за спиране на увеличението на цената на електроенергията

Общинският съвет на БСП-Стара Загора излезе с декларация, подкрепяща исканията на старозагорския бизнес за спиране на увеличението на цената на електроенергията. Социалистите категорично се обявяват срещу вдигането на цените на електроенергията, което по думите им ще доведе до фалити на малки и големи фирми, до съкращаване на работни места. Те заявяват, че методиката на ценообразуване, прилагана от КЕВР, води до толериране на американските централи в комплекса „МАРИЦА-ИЗТОК”, на  ВЕИ  и обрича на заробване ТЕЦ „МАРИЦА-ИЗТОК -2” и „МИНИ МАРИЦА-ИЗТОК“. ”Категорично настояваме, Народното събрание и Правителството да променят коренно политиката си по отношение на енергетиката”, пишат още старозагорските социалисти.

 

Пълен текст на декларацията:

 

 ДЕКЛАРАЦИЯ

 

на Общински съвет на БСП-Стара Загора

 

Общинският съвет на БСП-Стара Загора подкрепя исканията на старозагорския бизнес за спиране на увеличението на цената на електроенергията.

Категорично се обявяваме срещу вдигане на цените на електроенергията, което ще доведе до фалити на малки и големи фирми, до съкращаване на работни места.

Нови, по-високи цени, ще доведат до сериозно повишаване цените на водата, градския транспорт, на почти всички стоки и услуги. Това няма как да се понесе от огромната част от българските граждани, сред които и най-уязвимите - пенсионери, безработни, социално слаби.

Методиката на ценообразуване, прилагана от КЕВР, води до толериране на американските централи в комплекса „МАРИЦА-ИЗТОК”, на т. нар. ВЕИ-та и обрича на заробване ТЕЦ „МАРИЦА-ИЗТОК -2” и „МИНИ МАРИЦА-ИЗТОК“.

Категорично настояваме, Народното събрание и Правителството да променят коренно политиката си по отношение на енергетиката.

Настояваме пред всички старозагорски депутати да защитят интересите на бизнеса в Стара Загора, на хилядите работници в ТЕЦ „МАРИЦА-ИЗТОК -2” И „МИНИ МАРИЦА ИЗТОК”.

 

ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ, БЪЛГАРСКИЯТ БИЗНЕС СЕ НУЖДАЕ ОТ ЗАЩИТА И ПОДКРЕПА!

 

 

26 юни 2015