Учат социалисти за изборите

Стара Загора:   БСП отчете, че в неин ущърб е пропускът с недостатъчно доброто обучение на представителите й в секционните избирателни комисии и за следващите вотове ще се подправи

Стара Загора:

 

БСП отчете, че в неин ущърб е пропускът с недостатъчно доброто обучение на представителите й в секционните избирателни комисии и за следващите вотове ще се подправи. Изпълнителното бюро ще предложи на Общинския съвет на социалистите в Стара Загора създаването на несъществуваща до сега комисия, свързана с изборите. Тя ще е съставена предимно от юристи и нейната задача ще бъде подбор, селекция и обучение на членовете на секционните комисии, разкри авансово общинският водач на червените доц. Бойчо Биволарски.

По закон на най-голямата сред управляващите партии с най-много депутати в действащия парламент се полага и най-голяма квота в СИК-овете, затова за БСП е особено важно да разполага с грамотни пълномощници, коментира той.

Решението за създаване на новата комисия ще бъде взето на предстоящото заседание на Общинския съвет на БСП, а вчера и днес ръководството му провежда срещи с партийните секретари на основни организации от града и околните села.

“Запознаваме актива си с текстовете на приетите от 47-ия конгрес Устав и Програма, както и с новоизбраното ръководство на Общинския съвет на БСП”, поясни доц. Биволарски.

Със своя актив Общинският съвет на червените разисква вчера и днес и предстоящите през декември партийни задачи. Следовниците на Сергей Станишев не планират де се отпускат с дълга ваканция извън коледно-новогодишните празници.