Сергей Станишев: По-силни сме от преди 3 години

Юни 13, 2015 Новини БСП 0 666

  „Краят на този конгрес, е ново начало на нашето политическо семейство“

 
„Краят на този конгрес, е ново начало на нашето политическо семейство“. Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев при закриването на конгреса на евролевицата в Будапеща. Той заяви, че както всеки конгрес и този е взел своя посока и по време на дискусиите, работните групи, семинарите и приемането на резолюциите са дали възможност на това ново начало. По думите му резолюциите трябва да са в основата на работния план за всички социалисти и демократи в Европа.  „През последните три дни показахме за пореден път, че социалдемократите сме по-силни, отколкото бяхме преди 3 години. Наясно сме, че има още много трудности и разочарования, но имаме волята и куража и амбицията да работим за всички хора в Европа“, заяви Станишев подчерта, че в основата на това да си социалист е именно грижата за хората. „Ние сме обединение за разкриването на нови работни места, за демокрация и за мир“, заяви речта си президентът на ПЕС.
 
ПЕС с нов президиум
 
В последния ден от тридневния конгрес на ПЕС в Будапеща бе избрано ново ръководство. За генерален секретар на партията бе преизбран Аким Пост. За вицепрезиденти на партията бяха избрани: Катрин Йемтин – Швеция, Джен Роял – Великобритания; Катерина Неведалова – Словакия; Жан Кристоф Камбаделис – Франция.
Марая Лафебер, Джакомо Филибек и Янек Поле бяха преизбрани за зам.-главни секретари.  За член на президиума от България бе избран Кристиан Вигенин.