Асен Гагаузов помага на Областната болница в Сливен

  Мажоритарният кандидат на Коалиция за България в Сливен и водач на парламентарната листа на коалицията Асен Гагаузов се срещна с лекари в МБАЛ „Д-р Иван Селимински" на 26 юни

 

Мажоритарният кандидат на Коалиция за България в Сливен и водач на парламентарната листа на коалицията Асен Гагаузов се срещна с лекари в МБАЛ „Д-р Иван Селимински" на 26 юни. На срещата присъстваха и директорът на болницата д-р Йордан Котов, завеждащи на отделения, главният счетоводител на здравното заведение, юрисконсултът на болницата Димитър Митев, председателят на постоянната комисия по оперативен контрол, контрол на изпълнение решенията на Общинския съвет и след приватизационен контрол д-р Ганка Василева и др.

Лекарите запознаха накратко министър Асен Гагаузов с проблемите на Областната болница и на здравната система като цяло.

Министър Гагаузов пое конкретен ангажимент да съдейства на ръководството на болницата за кандидатстване по Оперативна програма „Регионално развитие".

„Досега болницата не е подготвяла такъв проект и аз ще поканя хора от нашето министерство да дойдат тук и да покажат как трябва да бъде направен, каза още Асен Гагаузов по време на срещата. Трябва да побързаме, за да може още в първата вълна на кандидатстващите да бъде и болницата в Сливен. Необходимо е да се осигурят средства за закупуване на най-важната апаратура, от която имате нужда. Виждам, че материалната база на болницата е добра, но с нужното ви ново оборудване ще се подобри работата на лекарите. Още повече, че понякога става дума за не чак толкова големи суми. Ще помогнем за подготовката на проекта, само трябва да имаме яснота каква апаратура ви е нужна".  

Така по инициатива на Асен Гагаузов в понеделник в болницата ще пристигнат двама експерти от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, отговарящи за проектите по Оперативна програма „Регионално развитие". Експертите ще се срещнат с ръководството на МБАЛ „Д-р Иван Селимински" и ще съдействат в подготовката на документи, с които да се кандидатства за финансиране по програмата.

След разговора с лекарите, Асен Гагаузов разгледа няколко отделения в Областната болница на Сливен.