„България-Презареждане” в Сливен

Юни 25, 2009 Новини Избори 0 1720

  Националното младежко турне на БСП „България- Презареждане" гостува на 25 юни /четвъртък/ в Сливен

 

Националното младежко турне на БСП „България- Презареждане" гостува на 25 юни /четвъртък/ в Сливен. От 20,30 ч. на площада пред „Маки" започна концертът, в който участваха Deep Zone Project и Йоанна. Водещ бе известният актьор от тв предаването „Комиците" Петьо Петков-Шайбата.

Целта на националното турне „България- Презареждане" е да представи младите хора от националните листи на Коалиция за България. Секретарят по младежка политика към БСП Трендафил Величков-Дафо представи пред сливналии младите хора от сливенската листа - Деян Дечев и Мартин Славов. „Двамата са част от националния екип на нашия отбор, каза Дафо. Те са отлични професионалисти и много добри приятели."

„Избрах отбора на БСП, защото това е моят отбор, каза Деян Дечев. Преминах през всички школи - юноши младша възраст, юноши старша възраст, а сега съм вече при мъжете."

„Важно е на 5 юли да се гласува, важно е на всички избори да се гласува, това важи особено за младите хора, каза Мартин Славов. БСП е партията, която осигурява работни места на тях и на техните родители. БСП е партията, която осигурява достойните старини на възрастните. За БСП е важно младите да останат в България, а не да се превърнат в гурбетчии и да търсят късмета си в чужбина. Гласувайте с номер 6 за вашето бъдеще и за бъдещето на децата на България".

Сливен е поредният град от националното турне, което включва общо 45 градове на страната. „Тук сме, за да говорим с младите хора на България лице в лице", е мотото на националното турне, което завършва на 4 юли в София.

По време на националното турне младите хора от екипа защитават няколко отборни каузи, свързани с икономиката на страната, запазването на работните места, купуването на български стоки, българския туризъм и др. Затова пред сливналии Дафо заяви: „Когато пазарувате, изберете българското. Така вие презареждате българската икономика и спасявате работни места. Когато почивате, направете го в България. Така ще спасите българския туризъм. Когато си купувате литература или музика, нека те да бъдат български. Важно е заедно да презаредим българската политика", каза още Величков.

Състезателната кола, пистата и екипът в бокса не са случайно подбрани символи на кампанията „България- Презареждане". Чрез тях младите в БСП искат да покажат, че са наясно с поетия европейски път, че колата е красива като България, че екипът в бокса включва всички млади хора в страната, които са загрижени за нейното бъдеще.

Вечерта в клуб „Сакс" турнето „България-Презареждане" продължи с парти, в което участваха Dj Balthazar, Dj Dian Solo, Dj Jack Rock и Dj Rossko.