Зита Гурмай: Станишев е моят избор за президент на ПЕС

Юни 05, 2015 Новини БСП 0 866

  „Привилегия е да имаме Сергей за първи социалист в Европа

 
„Привилегия е да имаме Сергей за първи социалист в Европа. Той защитава правата на жените и ни помага в борбата за отстояването им”, заяви председателят на ПЕС-Жени Гурмай пред жените социалистки. По думите й изборът за президент на ПЕС се състои между един млад, енергичен, баща, съпруг, който разбира проблемите на жените и се бори за тях и един възрастен, опитен кандидат който е заемал какви ли не длъжности. „Моят избор е ясен. Аз ще гласувам за Сергей, защото съм убедена, че той е правилният президент на ПЕС”, категорична бе тя.
 
Сергей Станишев: Благодарение на Зита Гурмай ПЕС постигна много
 
„Благодарение на енергията на Зита ПЕС е постигнала много в последните години. Именно ти Зита, с твоята неуморна работа донесе сила на ПЕС-Жени”, заяви Сергей Станишев. Той подчерта, че ключовата роля на ПЕС-жени не е била даденост, а е била извоювана. Станишев благодари на Зита Гурмай, че като председател на ПЕС-Жени е действала усърдно.  Той заяви, че най-важни са хората, защото в политиката най-важни са отношението и емоцията. „Само така можем сами да повярваме в себе си и само така и другите ще чуят нашия глас”, категоричен бе той.
 
Катя Николова: Пожелаваме успех на Зита и Сергей! Имаме нужда от тях
 
„Откакто съществува Обединението на жените социалистки в България, ПЕС - Жени и неговият председател Зита Гурмай винаги са били до нас”. Това заяви президентът на Обединението на Жените социалистки Катя Николова. Тя връчи букет цветя на председателя на ПЕС-Жени в знак на благодарност, за неуморната помощ на Гурмай по време на всички кампании, а и извън тях.  „Вярвам, че ще бъдеш преизбрана и лятото  отново ще работим заедно по време на кампанията”, заяви Николова. „Пожелаваме успех и на Сергей. Той винаги ни е помагал от самото създаване на нашето обединение. Ще имаме нужда и от двамата”, заяви Катя Николова