Тодор Кръстев пита кмета за високите децибели, тормозещи жителите на Капана

Юни 03, 2015 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 996

  Общинският съветник от БСП Тодор Кръстев депозира питане относно прилагането на Наредбата за осигуряване на обществения ред в кв

 
Общинският съветник от БСП Тодор Кръстев депозира питане относно прилагането на Наредбата за осигуряване на обществения ред в кв. Капана. Поводът е жалба в приемната му от живеещите на ул. Загреб пловдивчани. Те се оплакват от невъобразимия шум по време на провежданите фестове на откритата сцена, разположена на тяхната улица. Гражданите одобряват облика, който придоби квартал Капана като арт пространство, но настояват да се уважи и спокойствието на живеещите в него. Високите децибели от тонколоните, които са подходящи за стадион, по време на репетиции и на самите концерти са били повод за подаване на сигнали и на телефон 112. 
 
Организирането на събития в тази зона е чудесно, но хората са в правото си да искат от Община Пловдив осигуряване на условия за спокойствие, труд и отдих в домовете си, отбелязва адвокат Тодор Кръстев. Той о е категоричен, че не може при всяка концертна проява на импровизираната сцена на ул. Загреб, живеещите там да се евакуират при роднини и приятели. Затова съветникът социалист пита кмета ще разпоредили замерване на  нивата на шум по време мероприятията и какви мерки ще предприеме за прилагане на Наредбата за осигуряване на обществения ред. Пловдивчани имат право да живеят спокойно, а Община Пловдив трябва да им гарантира условията за това, категоричен е Тодор Кръстев.