Янков пита Бъчварова: Какви мерки предприехте за хаоса с издаването на лични документи на българските граждани?

„Каква е политиката на Министерство на вътрешните работи за предоставяне на административни услуги на българските граждани?” Този въпрос отправи народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Красимир Янков към вътрешният министър Бъчварова по време на днешния блиц контрол

„Каква е политиката на Министерство на вътрешните работи за предоставяне на административни услуги на българските граждани?” Този въпрос отправи народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Красимир Янков към вътрешният министър Бъчварова по време на днешния блиц контрол. Той припомни, че в началото на май месец е задал подобен въпрос по време на блиц контрол и министър Бъчварова не е имала готовност да отговори. „Сега апелирам към Вас, тъй като не използвате възможността да обясните на българските граждани като министър какви мерки са взети по отношение на установения проблем при подмяната на личните документи на българите, да го направите сега”, каза още той.

По думите му именно от парламентарната трибуна трябва да се каже на българските граждани какви мерки са предприети и какви са конкретните стъпки и действия, след като не се разяснява и хората са в невидение. „Това касае цялото ни общество”, категоричен бе той.   Янков предупреди, че договорът със Сименс изтича април месец 2016г. и ако има безотговорно бездействие след изтичането му, ще настъпи хаос.

Янков подчерта, че по темата Гърмен очаква министърът на вътрешните работи да преосмисли и преформулира оценката си  и да предприеме по-адекватни действия.