Мая Манолова и Петър Кънев се срещнаха с представители на Европейската спа асоциация от Карлови Вари и Баден-Баден

Май 26, 2015 Новини БСП 0 1098

  Депутатите от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Мая Манолова и Петър Кънев проведоха среща в парламента днес с кмета на Карлови Вари Петр Кулханек и съветника на кмета на Баден-Баден Сигрун Ланг

 
Депутатите от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Мая Манолова и Петър Кънев проведоха среща в парламента днес с кмета на Карлови Вари Петр Кулханек и съветника на кмета на Баден-Баден Сигрун Ланг. Заедно с чуждестранната делегация гости бяха представители на Българския съюз по балнеология и спа туризъм (БСБСПА) – Сийка Кацарова, зам.-председател на Съюза, Мариана Добрева, член на управителния съвет на БСБСПА и д-р Татяна Ангелова, председател на Асоциация по физикална медицина и рехабилитация.
Участниците в срещата обсъдиха успешни модели за публично-частно партньорство в сектор медикъл спа туризъм – „държава, местна власт, бизнес – гаранция за успех”, както и успешните формули за стимулиране на частните инвестиции в спа сектора.
 
Депутатът от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и председател на Комисията по икономическа политика и туризъм в НС Петър Кънев приветства гостите и запозна представителите на Карлови Вари и Баден-Баден със значението на туризма за икономиката на България. В срещата участие взеха и депутатите от левицата Дора Янкова и Манол Генов.
 
След срещата гостите се отправиха към Кюстендил, а Мая Манолова заяви, че очаква от тях да споделят своя опит и дадат съвети как градът да заприлича на големите европейски спа столици и да стане по-атрактивен.