Румен Овчаров: БСП ще продължи да помага на минно- геоложкия бизнес в България

Юни 24, 2009 Новини БСП 0 1863

БСП ще продължи да помага на минно- геоложкия бизнес в България

БСП ще продължи да помага на минно- геоложкия бизнес в България. Това заяви членът на ИБ на НС на БСП Румен Овчаров при подписването на Меморандум за разбирателство между Българската минно- геоложка камара и Българската социалистическа партия. Меморандумът от страна на БСП беше подписан от Румен Овчаров и Румен Петков. От страна на БМГК подписът си под документа сложи председателят на Управителния съвет д-р инж. Лъчезар Цоцорков.

Подписаният документ е относно постигането на обща позиция и предприемане на съвместни действия за устойчиво развитие на добива на подземни богатства в България като стратегически и жизненоважен национален ресурс. Представителите на БСП се ангажираха да подкрепят през следващия мандат изготвянето в близък диалог с БМГК на национална стратегия за ефективно и устойчиво добиване на подземни богатства, както и на Закон за Българската минно- геоложка камара.  Целта на тези закопроекти е да има повече прозрачност при провеждане на конкурси за търсене и проучване и концесии за добив на подземни богатства.

За БСП винаги е било жизнено важно да се гарантира развитието на националната икономика, попълни Румен Овчаров. Той беше категоричен,че щом минната индустрия гарантира работни места то тя трябва да бъде приоритет за социалистическата партия.