Млади пернишки социалисти възстановиха пешеходна пътека на опасно кръстовище

Май 17, 2015 ПЕРНИК Новини БСП 0 1438

Във връзка с предстоящото откриване на стадион „Звезда” в кв

Във връзка с предстоящото откриване на стадион „Звезда” в кв. „Димова махала”, който бе възстановен със средства, отпуснати от правителството на Пламен Орешарски и с активното съдействие на пернишкия народен представител в 42-ро НС Станислав Владимиров, МО в БСП-Перник възстанови пешеходната пътека, която се намира непосредствено до игрището. За съжаление те не получиха съдействие от Общината, която отказа да им помогне и да разреши подновяването на пътеката, макар младежите да бяха пуснали уведомителни писма и молба за разрешение за осъществяване на акцията.

Младежите от БСП възстановиха част от пешеходната пътека със собствени усилия и средства. „Събрахме по между си необходимата за мероприятието сума“, обясниха те. „Пешеходната пътека е от изключително значение за този участък, където водачите на МПС не спазват ограничението за скоростта, а сега, след като скоро ще се открие и игрище, ситуацията става още по – опасна за преминаващите хора”, подчертаха младите социалисти. Заместник- председателите на МО в БСП - Перник обясниха, че в този участък ще преминават много деца и местната управа трябва да обърне внимание и да постави необходимите съоръжения за ограничаване на скоростта.

„Граждани от „Стара Тева” се оплакаха, че на това място има множество инциденти и искат да се сложи изкуствена неравност“, добавиха младежите. Общинските съветници от БСП и коалиция, които взеха участие в акцията, поеха ангажимента да поставят искането на хората пред кмета още на следващото заседание на Общински съвет-Перник.

 

Изчислете вашият данък с калкулатора на БСП. Той цели да онагледи разликите в данъчното облагане на доходите на физическите лица, каквото е сега, при действащото законодателство с данък от 10%, и онова, което би се получило, ако законопроектът за въвеждането на прогресивното подоходно облагане на БСП Лява България бъде приет.

Калкулатор: www.bsplb.com