Прогресивен алианс на социалисти и демократи беше създаден в ЕП

Европейските социалисти и италианската Демократическа партия (Partido Democratico) днес официално създадоха втората най-голяма политическа група в Европейския парламент - Прогресивният Алианс  на Социалисти и Демократи

Европейските социалисти и италианската Демократическа партия (Partido Democratico) днес официално създадоха втората най-голяма политическа група в Европейския парламент - Прогресивният Алианс  на Социалисти и Демократи.

Групата, със състав 183 членове, избра германският евродепутат Мартин Шулц за свой лидер.

            Мартин Шулц подчерта три водещи предизвикателства пред новата Група - гарантиране на по-голяма социална справедливост в Европа, подкрепа за демокрацията и защита на човешкото достойнство срещу растящия екстремизъм на континента.

            "От нас зависи да гарантираме, че Европа ще бъде по-честна от досега. Ако не направим нещо, никой друг няма.

Нуждаем се от подобряване на дейностите и прозрачността на новия Парламент, за да могат хората да знаят с какво се занимаваме", заяви Мартин Шулц.

            "В този Парламент има повече десни екстремисти отколкото в който и да е преди него. Борбата за защита на човешкото достойнство и уважение на малцинствата трябва да бъдат продължени от нашето политическо семейство", добави Мартин Шулц.