Множество симпатизанти посрещнаха Сергей Станишев в Хасково

Юни 22, 2009 Новини Избори 0 1690

Сергей Станишев - председател на БСП посети град Хасково, където се срещна с множество симпатизанти и представи книгата си „Защото сме социалисти"

Сергей Станишев - председател на БСП посети град Хасково, където се срещна с множество симпатизанти и представи книгата си „Защото сме социалисти". На срещата присъстваха кандидатите за народни представители на Коалиция за България за област Хасково и техния водач- Емилия Масларова.

„За всеки от нас е ясно, че предстоят избори с решаващо значение. Приоритетите на Българската социалистическа партия са свързани с реализиране на политика на стабилност, евроинтеграция и социално управление на страната. БСП означава защита на основните права на гражданите, чрез отговорна политика и държавно управление.", така откри срещата председателя на общинския съвет на БСП за град Хасково - Иван Станчев.

„Коалиция за България се явява на тези избори с чиста съвест, защото е изпълнила поетите ангажименти към българските граждани",  каза Сергей Станишев.

Той представи основните резултати от управлението на БСП:

  • В рамките на мандата е осигурен ежегоден ръст на БВП от  6.5 % , което е два пъти повече от постигнатото до сега
  • При обещани 240 000 работни места, това правителство създаде 300 000
  • В началото на мандата безработицата беше 12 %, а в края - 6.8 %
  • Всяка година има по две увеличения на пенсиите. От 1 юли предстои поредното увеличение от 10 %
  • 540 млн. лева са изразходвани за модернизация на здравеопазването само през тази година
  • В рамките на мандата са създаде благоприятна бизнес среда - България има най-ниския корпоративен данък в Европа, осигурителната тежест беше намалена  с  11.4 пункта

„Свършеното никога не е достатъчно, но ние показахме, че можем да управляваме ефективно и да показваме резултати. Покрепете ни, за да можем да продължим започнатото. В условията на криза само ние можем да защитим постигнатото и да се погрижим за хората", се обърна към гражданите на Хасково, Сергей Станишев.

Председателят на БСП представи книгата си „Защото сме социалисти", която доразвива социалистическите идеи и показва визията за бъдещето и мястото на България в  обединена Европа. Във флоаето на театъра Сергей Станишев  раздаде своята книга и много автографи на присъстващите.