Социалисти и русофили почетоха загинали летци в град Батановци

Май 08, 2015 ПЕРНИК Новини БСП 0 1217

  На 7 май в град Батановци представители на БСП-Перник и основните партийни организации на партията от града ,клуб Русофили ,клуб Встреча и граждани на Батановци отдадоха своята почит, полагайки венци и цветя на паметника на червеноармейците в града

 

На 7 май в град Батановци представители на БСП-Перник и основните партийни организации на партията от града ,клуб Русофили ,клуб Встреча и граждани на Батановци отдадоха своята почит, полагайки венци и цветя на паметника на червеноармейците в града.

 Във встъплението си, водещият Радослав Петров сподели ,че и дядо му също  е загинал в Отечествената война. Своята почит към загиналите във войната срещу фашизма изрази и секретарят на ОбС на БСП - Перник арх. Михаил Михайлов.Той заяви,че благодарение на Русия, Европа е свободна и демократична, а 9-ти май е ден на Европа, благодарение на тази победа.

Сергей Юриевич Закаревски, представител на посолството на Руската федерация, придружен от цялото си семейство, изрази голямата си почит към четиримата загинали пилоти и към всички руски и български воини, отдали живота си за свободна Европа. Паметникът на червеноармейците в град Батановци е на четирима летци - двама руснаци ,един украинец и един татарин ,воювали рамо до рамо срещу хитлерофашизма.