Янаки Стоилов по случай празника на гр. Пещера: Най-голямото богатство на този край са хората

Май 06, 2015 ПАЗАРДЖИК Новини БСП 0 1021

          “Пещерският край е богат и с природни красоти и със забележително културно-историческо наследство, но най-голямото му богатство си остават хората и уникалният модел на толерантност между тях, независимо от религиозната и етническа принадлежност”

          “Пещерският край е богат и с природни красоти и със забележително културно-историческо наследство, но най-голямото му богатство си остават хората и уникалният модел на толерантност между тях, независимо от религиозната и етническа принадлежност”. Това заяви зам.-председателят на НС на БСП Янаки Стоилов в словото си по случай празника на гр. Пещера – 6-ти май пред събралите се хиляди граждани. По думите му изграденият дух на разбирателство и толерантност са безценен капитал и доказателство за него е градивността. „Благодарение на предприемчивостта и професионализма на ръководството на общината беше постигнало много в социалната политика и успешно бяха реализирани проекти по различни европейски програми през последните години”, заяви зам.-председателят на левицата.

          В събитието взеха участие и областният председател на БСП - Георги Петърнейчев, кметовете на Брацигово – Васил Гюлеметов и Батак - Петър Паунов.

          Янаки Стоилов взе участие и в празника на с. Радилово, който е свързан с 139-годишпнина от Априлското въстание.

          В деня на храбростта и празника на Българската армия 6-ми май Янаки Стоилов посети и град Велинград. Там той поднесе венци на паметника на загиналите през войните и паметника на 27-ми Чепински полк.