С първомайско шествие БСП-Пазарджик отбеляза Деня на труда

Май 01, 2015 ПАЗАРДЖИК Новини БСП 0 1103

  С първомайско шествие и празничен концерт беше отбелязан Деня на труда и работническата солидарност в Пазарджик

 
С първомайско шествие и празничен концерт беше отбелязан Деня на труда и работническата солидарност в Пазарджик. Няколкостотин членове и симпатизанти на социалистите преминаха по централния булевард "България", заедно със зам.-председателя на БСП Янаки Стоилов. Шествието приключи на централния площад "Константин Величков", където бяха поднесени празнични приветствия. 
 
“Това, което най-много липсва на хората в България през последните десетилетия, е именно социалната справедливост и това, което те искат да получат за своите усилия и към което се стремят, е достойнство”, каза зам.-председателят на БСП и Народното събрание Янаки Стоилов. Той посочи, че парламентарната група на социалистите е предложила промяна в Закона на физическите лица, с което да се премине към прогресивно облагане. По думите му това означава, че всички български граждани, които имат месечен доход около 1500 лв., ще бъдат по-малко задължени. „Съчетаваме този закон със семейното подоходно облагане. Отново ще предложим да бъде възстановяван данъкът  на хората, които получават минимална заплата от труд, защото всеки ден те ще имат по един хляб повече. Става дума за около 300 хиляди работещи бедни в България”, каза още Янаки Стоилов. 
 
В празничното шествие участваха също народният представител Димитър Димитров, председателите на областната и общинска организации на БСП Георги Петърнейчев и Лазар Попов, председателят на Младежкото обединение на БСП Стойко Стефанов и други. Празничният концерт започна с изпълнения на мъжка певческа група от Велинград, а в програмата участваха още танцов състав "Чудесия“ и самодейни състави от региона.