Ключът за успешните изборите е в самите нас

Юни 22, 2009 Новини Избори 0 1618

  Добрич: Водачът на листата на „Коалиция за България" за Добричка област и министър на икономиката и енергетиката Петър Димитров и мажоритарният кандидат Росен Карадимов събраха стопански, партийни, комсомолски ръководители на региона до 1990 г

 

Добрич: Водачът на листата на „Коалиция за България" за Добричка област и министър на икономиката и енергетиката Петър Димитров и мажоритарният кандидат Росен Карадимов събраха стопански, партийни, комсомолски ръководители на региона до 1990 г. на нарочна среща. Беше им поставена и задача - да използват максимално влиянието си, за да мобилизират гласоподаватели. Те получиха и специално писмо от председателя на БСП Сегей Станишев. „Днес страната ни е изправена пред съдбовен избор. Днес - в тежкото време, имаме нужда от вашия опит. Днес пак трябва да вземем правилното решение. Да обясним на децата и внуците си, че трябва да гласуват за нас. Вярно е, че сме длъжници на социални групи. Но тръгнахме от много ниска база. Затова искаме още един мандат. Днес излизаме от едно успешно управление, в което основното беше грижата за хората, въпреки че действахме в условията на сложната тройна коалиция. Вие знаете, че да се гради е трудоемко и отговорно. Затова се отнасяме с респект към вашите съвети. Сега с потоци отрицание и злословие, с хулиганско и мутренско поведение пред камери на телевизии, с агресия и наглост се опитват да ни върнат във времената на противопоставяне и омраза. С популистки и лични нападки полуграмотни хора предлагат във времето на тежка криза мерки, които ще обременят страната ни с дългове за десетилетия напред" - се казва в посланието. Писмото беше символично връчено, за да се пази, на един от дойаените в ръководството на региона - Петко Колев.

„Изборите ще се решат вкъщи, по съседски, не толкова на площадите. Тук е молбата ни да използвате влиянието си върху хора, с които сте работили  и които сте ръководили години наред. Изборите са голям залог. Ако БСП и коалиция не се представи убедително, ни чака правителство от пет партии, което ще е драма в условията на криза. Трябва ни стабилно управление и затова ни трябва добър изборен резултат" - каза П. Димитров.

„БСП трябва да стане непреодолима сила в следващото Народно събрание. Затова трябва да мобилизираме целия електорат на левицата да гласува. Изправени и пред реваншистко дясно, което го нямаше в последните години" - каза мажоритарният кандидат Росен Карадимов.

Ветераните - от комсомола, през партията, до профсъюзите, докато си спомняха старите години, бяха категорични, че ще „излязат на терен".