Сергей Станишев направи първа копка за изграждане на водопровод в Димитровград

Днес, 22 юни, в 12:00 часа Сергей Станишев - председател на БСП, заедно с водача на листата на Коалиция за България за Хасковска област - Емилия Масларова и мажоритарния кандидат Райна Йовчева, направи първата копка за изграждането на водопровод в Димитровград

Днес, 22 юни, в 12:00 часа Сергей Станишев - председател на БСП, заедно с водача на листата на Коалиция за България за Хасковска област - Емилия Масларова и мажоритарния кандидат Райна Йовчева, направи първата копка за изграждането на водопровод в Димитровград. Този проект ще гарантира 50 % от водоснабдяването на Димитровград  и е на стойност от 1 450 000 лева. Проектът е част от антикризисните мерките на правителството за директна подкрепа за общините.

 

"Това е проект, който чакаме от 1996 г. Това е проект, който отговаря на най-належащите нужди на града - питейната вода. Това е проект, който ще даде по-голяма сигурност и възможност за развитие на града. Това е проект за бъдещето на Димитровград" - с тези думи кметът на община Димитровград - Стефан Димитров се обърна към присъстващите.

 „В условията на криза особено важно е запазването на стабилността в икономиката. Когато готвихме бюджета заделихме 20 % увеличение на капиталовите разходи за да компенсираме спада в строителния бранш. 155 млн. лева допълнително финансиране ще отидат директно в общините, тъй като местната власт най-добре може да реши какво е най-необходимо за жителите за да могат те да живеят по-добре",  каза Сергей Станишев.

 „Нашата страна е минала през много трудности - единството на  нацията е гаранция за успеха на страната. Това е свързано с обич и уважение към България", завърши председателя на БСП Сергей Станишев.