Банкя не е феодално владение на Бойко Борисов

Юни 21, 2009 Новини БСП 0 1773

Неформалният лидер на ГЕРБот един месец се прави на болен и бяга от публични дебати     Банкя не е феодално владение на Бойко Борисов

Неформалният лидер на ГЕРБот един месец се прави на болен и бяга от публични дебати

 

 

Банкя не е феодално владение на Бойко Борисов. Той трябва или ясно и категорично да се разграничи от това, което се случи вчера, или да каже, че това е бъдещето, което очаква България. Това заяви председателят на ГС на БСП София Румен Овчаров на пресконференция по повод опитите на симпатизанти на ГЕРБ да саботират откриването на предизборната кампания на Коалиция за България в София. Бойко Борисов от един месец се прави на болен и бяга от публични дебати. Снощи се направи че не знае за какво става дума и се скри в Пловдив, каза още Овчаров.

Председателят на ГС изрази своето искрено възмущение и безпокойство от поведението на хората, които вчера проявиха агресия по време на откриването на кампанията на БСП в Банкя. Той подчерта, че това поведение е симптоматично за политиката, която води Борисов. Тази мутризация, този модел на мислене от 90-те години на миналия век не се е променил, заяви Овчаров и добави - Бойко Борисов е сбъркал времето и държавата.

Столичните социалисти напомниха, че в момента младежите от БСП в София правят детска площадка пред 45-ти блок в кв. Младост и се трудят, за да може Южният парк да стене по- приятно място за отдих на софиянци. Това, което ГЕРБ ни показва не е алтернативата на това, което правят нашите младежи, заяви Овчаров. Това ли е алтернативата на управлението, която предлагат от ГЕРБ, попитаха социалистите, сочейки снимките с разкривени лица и неприлични жестове от агитката на ГЕРБ. Това  е европейската  визия на Бойко Борисов за демократично развитие на България, добави Овчаров.

Председателят на ГС на БСП отбеляза още, че неформалният лидер на ГЕРБ търси алиби за бягството си от отговорност за предстоящите избори. Очевидната причина е, че Бойко Борисов  все повече се страхува, че ще загуби изборите и именно това го кара да става все по-агресивен.

Мажоритарният кандидат за 23 МИР в София Георги Кадиев, се обърна към лидера на ДСБ Иван Костов с питане дали подкрепя това, което се случи снощи в Банкя. Кадиев предупреди за опасността в страната да се възроди отново реваншизма.

От своя страна зам.-председателят на ГС на БСП София Илияна Йотова припомни, че преди три седмици в Банкя беше опожарена Червената точка. Тогава аз отхвърлих всякакви съмнения по отношение на ГЕРБ, защото не можех да допусна тази мисъл. След случилото се снощи, нямам абсолютно никакви съмнения кой запали Червената точка, заяви Йотова.

Столичните социалисти заявиха, че са имали сигнали за провокации по време на митинга за откриване на кампанията на партията за София, но когато са запитали общината в Банкя, те са отрекли информацията.