Димитър Стоянов към ГЕРБ : „Лозето не ще молитва, а мотика”

Бургас: Ние не се познаваме, поради което с изненада научих, че ме каните на публичен диспут на 3 юли 2008 година от 10 часа в конферентната зала на хотел България, на който да се изправим „очи в очи, за да бъде сложен край на темата с политическите назначения и общинска фирма „Аптеки ” ЕООД”

Бургас:

Ние не се познаваме, поради което с изненада научих, че ме каните на публичен диспут на 3 юли 2008 година от 10 часа в конферентната зала на хотел България, на който да се изправим „очи в очи, за да бъде сложен край на темата с политическите назначения и общинска фирма „Аптеки ” ЕООД”. Не се учудих, когато научих, че с тази покана първо са били запознати медиите. Не се учудих, защото според новата вълна в бургаската политика, към която явно принадлежите и вие, не е важно да се изпълняват поетите предизборни ангажименти, а шума в медиите, който да отклони избирателя от нерешените местни проблеми. А проблемите са много: дупките по улиците и закъснелите ремонти; задръстванията и неправилно паркиралите автомобили; незаконното строителство и нерешените проблеми с чистотата; безразборното строителство в Меден Рудник, презастрояването на комплекса и нерешените въпроси с гаражите; неокосени зелени площи и липсата на ефективни мерки срещу развъждащите се в тях вредни насекоми; липсата на подготвени служители в общинската администрация, поради принуждаване на една значителна част от бившите служители да напуснат работата си в Община Бургас, подмяната им с партийни назначения и още много други.
Ясно е, че тези проблеми няма да се решат диспута, който вие организирате. Има една хубава българска поговорка- „Лозето не ще молитва, а мотика” и е добре малко поне да поработите за изпълнение на предизборните си обещания. Отдавна изминаха 100 – те дни от изборите, през които вие трябваше да решавате проблемите на Бургас. До сега обаче действията ви показаха, че  не се занимавате с решаването на най – наболелите проблеми, а използвате дадената ви власт, за да решавате личните си въпроси.
Ние не приемаме този начин на политика, поради което официално ви отговаряме, че няма да участваме в безсмислени спорове. Когато му дойде времето БСП – Бургас ще участва в диспут, но свързан с мерките, които трябва да се вземат за решаването на проблемите в морския ни град, а не за решаване проблемите на ГЕРБ.