Благотворителен концерт „В помощ на Феим“ осигури дом за незрящия студент и съпругата му Нурел

Апр 27, 2015 Новини БСП 0 1324

Благотворителен концерт под надслов „В помощ на Феим“, организиран от новооткрития Европейски информационен офис „Солидарност“ в Благоевград и студенти от Югозападния университет, събра дарения за над 1 000 лв

Благотворителен концерт под надслов „В помощ на Феим“, организиран от новооткрития Европейски информационен офис „Солидарност“ в Благоевград и студенти от Югозападния университет, събра дарения за над 1 000 лв. Мероприятието бе част от програмата на откриването на офиса, който трябва да осигури връзка между жителите на региона и представителите на българската левица в Европейския парламент.

Освен членовете на Групата на социалистите в ЕП Георги Пирински и Момчил Неков, събитието уважиха народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Кристиан Вигенин и представители на благоевградската общественост.  

Кампанията „В помощ на Феим“ има за цел да помогне на Феим и съпругата му Нурел. Феим е на 21 години и е студент по право първи курс в ЮЗУ. Негови колеги и приятели от университета разказаха неговата история. Феим и Нурел са незрящи, двамата се издържат с пенсия в размер на 200 лв. Тъй като Нурел завършва тази година своята магистърска степен по журналистика, те нямат право да ползват повече студентските общежития и са принудени да излязат на свободен наем.

Феим и Нурел държат на своята независимост и с всичко се справят сами. Благотворителният концерт имаше за цел да помогне поне малко за това двамата да създадат свой дом. Дарителската инициатива бе подкрепена от Фондация „Солидарно общество“, която добави 1 000 лв. към натрупаната сума. Резултатът от тези усилия ще осигури покрив на младото семейство поне за една година. Следващата предизвикателство пред Феим и Нурел е да получат шанс за успешна и трайна професионална реализация.

„Благодаря Ви за съпричастността. Честно казано, не го очаквах. Доброто винаги побеждава“, каза Феим пред гостите в края на концерта.