Коалиция за България откри офицално предизборната си кампания в Габрово

Юни 19, 2009 Новини Избори 0 1804

С концерт на талантливия музикант Цветомир Цанков Коалиция за България откри офицално предизборната си кампания в Габрово

С концерт на талантливия музикант Цветомир Цанков Коалиция за България откри офицално предизборната си кампания в Габрово. Домакин на срещата в художествена галерия „Христо Цокев" бе водачът на кандидатдепутатската листа Ивелин Николов."Роден съм преди 47 години в този хубав град, в семейството на строителни инженери. Завършил съм Математическа гимназия и съм бил учител тук. Тази вечер имам две роли -едната да съм домакин и другата, която е по-трудна да бъда един от кандидатите за предстоящите на 5 юли избори за народно събрание". С тези думи Ивелин Николов се обърна към хората в залата. Той определи предстоящия вот като избор между стабилността, сигурността на всеки един от нас и експериментите, които някои искат да си правят в България.

„Аз вярвам в разума на избирателите и в две неща. Моля всички габровци - прочетете имената на избирателите преди да гласувате и ви моля, защото от тези хора зависи развитието на България", призова Николов.

Мажоритарният кандидат на Коалиция за България - дългогодишният Главнокомандващ  Военно-въздушните сили и Началник на Генералния щаб на Българската армия, доскорошният посланик в Република Македония, ген.Михо Михов призна пред присъстващите , че за пръв път са явява на избори, досега винаги е бил назначаван и това е било доста по-лесно. „Реших да се включа по активно в политиката защото натрупах опит във военното строителство, в дипломацията, в националната сигурност, които ми дават възможност да се произнасям компетентно по редица проблеми", каза Михов.

"Много приказки са нужни на пазара, но когато заставаш сериозно пред хората, които избират ръководството на своята държава и на институциите нещата трябва да са по- ясни. Има много непреходни неща свързани с историята и географията на нашата област. Тук са се случвали много неща със спасяването на нашата държава В навечерието на тези избори ние поставяме въпроса за държавността много отговорно, защото България е позиционирана в координатната система на Европа и света, но тя трябва да отстоява своето място с авторитета и участието си в международните институции и с гарантирана национална сигурност, за което мисля, че съм специалист", допълни Михов. В обръщението си той подчерта, че Габрово е географския център на България и призова представителите на всички политически сили в региона да водят централно отговорна политика независимо от партийните си пристрастия.

"Гордея се, че съм в една листа с едни изключително достойни хора - един истински генерал, с един главен редактор на национален вестник, с едни прекрасни дами и млад лекар - изключителен професионалсти от Севлиево. Вярвам, че ще успеем, защото България се нуждае от стабилно управление", каза третият в листата на Коалиция за България Николай Григоров. Думата последователно взеха и останалите кандидат депутати Теодора Начева и Дария Съчкова от Дряново, д-р Огнян Пешков и Ирена Дикова от Севлиево.