Драгомир Стойнев: Важно е БСП да създава бъдеще

Апр 06, 2015 Новини БСП 0 844

Трябва да помогнем на председателя да се справя с проблемите    „Михаил Миков от кратко време е председател на партията и ние, останалите, трябва да му помогнем да се справя с проблемите


Трябва да помогнем на председателя да се справя с проблемите 
 
„Михаил Миков от кратко време е председател на партията и ние, останалите, трябва да му помогнем да се справя с проблемите. Трябва всички социалисти да си подадем ръка и да вървим напред, защото е важно БСП да създава бъдеще”. Това заяви зам.-председателят на БСП Драгомир Стойнев в предаването „Лице в лице” по БТВ. Той сподели своето одобрение от това, че председателят на БСП е въвел квота от 20% за младите хора в управлението и структурите на БСП, която помага да се реализират промени в партията, които да доведат до по-добро бъдеще за нея. Драгомир Стойнев коментира и приключилото заседание на Конгреса на партията в неделя, като подчерта, че по време на заседанието е имало и спорни моменти. „Именно това доказва, че в БСП всеки може да изрази свободно своето мнение, своята позиция”, подчерта той.  
 
Само БСП може да подобри работата в общините
 
В контекста на проведеното заседание на Конгреса на БСП и политиките, свързани с местната власт и самоуправление, Драгомир Стойнев подчерта, че ГЕРБ са превърнали общините в бюра, където се предоставят обществени поръчки, разпределят се държавни средства и не се прави политика. „Затова БСП трябва да се справи с ГЕРБ на предстоящите избори. Защото когато Борисов дойде на власт, започва да се говори за липса на икономически растеж, за корупция. Започва да се говори и за магистралите на Борисов, които имат такива дупки, като тези, строени преди 30 г.", подчерта Стойнев. 
 
Кога ГЕРБ ще посочат поне един мащабен проект
 
„ГЕРБ спряха два мащабни ядрени проекта. След 20 г. България може да закрие ядрената си енергетика. Ако всички тези проекти са лоши за България, нека ГЕРБ да кажат кой е техният хубав дългосрочен проект. Нека поне да го покажат”, отговори Драгомир Стойнев на въпрос за ядрената ни енергетика. По думите му ГЕРБ нямат желание да подкрепят нито един дългосрочен проект. „Вместо да имаме ядрена енергия за 80 години напред, скоро ще дойде време да режем поредното предприятие за скрап”, коментира бившият енергиен министър.
 
Стойнев разкритикува ГЕРБ и заради санирането, като заяви, че няма пари и средствата отново ще са от заем. 
 
Той не подмина и темата за здравеопазването, като попита защо в България здравеопазването се превръща в стока? „Вижда се, че в болниците се намаляват лимитите. Сега ще има опашки, за да се излекуваш. Кога обаче това се е случвало в България? Отговорът е - никога. Именно този път на развитие на страната БСП иска да спре”, заключи Драгомир Стойнев.