Мая Манолова: Не минава и седмица без обществото да бъде взривено от поредния кадрови скандал

Апр 01, 2015 Новини БСП 0 1280

  По време на днешния блиц контрол в парламента депутатът от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Мая Манолова представи поредица от скандални случаи на кадрови назначения на управляващите

 
По време на днешния блиц контрол в парламента депутатът от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Мая Манолова представи поредица от скандални случаи на кадрови назначения на управляващите. „Не минава и седмица без обществото да бъде взривено от поредния кадрови скандал”, заяви от парламентарната трибуна Манолова. По думите й масовата политическа чистка е факт във всички министерства, но особено се проявяват министрите-феодали от присъдружните партии. „Може би защото твърде дълго бяха на диета или ако мога да ги цитирам на пост и молитва 12 години като опозиция и сега бързат да наваксат”, добави Манолова.  Според нея особено трагично е положението при партиите от РБ, които са се хванали за косите заради разпределението на властта. Тя даде пример с КЗП, където ДСБ са били срещу СДС и хората на Меглена Кунева, но СДС е победило, защото „в министерството е удобно настанено цялото ръководство на партията, пък и цялата партия, предвид числения й състав”. Манолова допълни, че тепърва ще стане ясно дали назначените ще защитават потребителите или ще пълнят потребителската кошница на СДС.
 
Мая Манолова даде и друг пример с Агенцията за малки и средни предприятия, където по думите й е назначена жена, която е била страна по кух граждански договор с предишен изпълнителен директор, с който са източвали агенцията. „Сега тя си върна жеста към него и заедно ще продължат да я източват”, каза още народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ. Манолова се обърна към премиера, като заяви, че министрите  не мирясват, докато не уволнят и последния човек, назначен през последната година и половина. Тя продължи с примерите, като посочи майка от Дупница с две висши образования, едното от които е ядрена енергетика, работеща като чистачка, която е уволнена от новоназначените ръководители в Напоителни системи. Като друг пример Манолова посочи млада жена от Пловдив с две висши образования и два чужди езика, уволнена от министър Лукарски, както и 30-годишна жена от Кюстендил отново с две висши образования, национален представител в ЕК по контрол по аквакултурите,    уволнена по най-безогледен начин. „Наистина е безобразие това, по какъв безжалостен начин се отнасят днешните ръководители на държавата с обикновените български граждани”, заключи Мая Манолова.