Сергей Станишев: „В кризата грижата ни е обикновения човек”

ДОБРИЧ

ДОБРИЧ. „Днес ние, от „Коалиция за България", се обръщаме към всеки един от вас, не само за това, което сме направили в миналото, а и за нашето виждане и ангажимент за бъдещето на страната. И през последните девет месеца показахме, че в условията на световна криза можем да водим политика - икономическа, социална, насочена за защита на българите. Други страни  преживяват кризата по тежък начин - с обезценяване на валутата им и голяма безработица. България не е застрахована от подобен сценарий. Затова е важно на 5 юли всеки да направи своя избор между две ясни алтернативи. Едната е гарантирането на стабилността на българската държава, на доходите и на това, че кризата няма да бъде за сметка на обикновения човек. Другата алтернатива е на все по-реваншистката и крайна десница. Тя  се олицетворява от Синята коалиция и от ГЕРБ. Те дори вече не крият, че ще бъдат заедно и на харизмата на Бойко Борисов, и неговите симпатични закачки и шеги на власт ще дойде Иван Костов" - заяви в Добрич на 15 юни вечерта председателят на БСП и министър-председател Сергей Станишев на откриването на предизборната кампания на „Коалиция за България" в Добричка област. На големия концерт присъстваха мажоритарният кандидат Росен Карадимов, водачът на листата Петър Димитров, както и останалите кандидати за народни представители.

Пенсиите ще бъдат повишени от 1 юли, тъй като за това има издадено постановление и осигурени средства в бюджета, категоричен беше той. „Яд ме е обаче, че заради реформита на Костов, увеличението на пенсиите тръгна от много ниска база" - призна премиерът.

Той се разходи из централната улица на Добрич, говори със стари и млади. Едни го поздравяваха и му желаеха успех, други - основно средни бизнесмени, му обясняваха, че трудно могат да стигнат до антикризисните кредити за тях и затова се налага принудително да спират работа, майки с бебета се надяваха татковците да останат на работа.

Преди това беше официално открит предизборният на щаб на коалицията. „Нарочно сме на центъра на - да ни виждат, да ни чуват, ако трябва да дойдат и да ни критикуват. БСП започна важни неща в управлението. Трябва да ги продължим. Задачата ни е да бъдем първа политическа сила в Добричка област" - заяви водачът на листата на БСП и коалиция за Добричка област Петър Димитров.

В понеделник кампанията на коалиция за „България" беше открита и в Тервел. Във вторник - 16 юни, кандидатите за депутати са в Балчик и Каварна.