Таско Ерменков: Силно се притеснявам, че под формата на учения се засилва чуждо военно присъствие в страната

Мар 18, 2015 СЛИВЕН Новини БСП 0 801

„Ние сме взели решение, че в листите на БСП ще влязат хора, които по принцип са със съответния авторитет в населеното място и не само на думи,  а с действията си са доказали, че изповядват ценностите на лявото и справедливото

„Ние сме взели решение, че в листите на БСП ще влязат хора, които по принцип са със съответния авторитет в населеното място и не само на думи,  а с действията си са доказали, че изповядват ценностите на лявото и справедливото.” Това коментира пред журналисти в Сливен народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Таско Ерменков. Той заяви, че не би искал да предрешава решението на Общинския съвет на БСП, но като лично мнение добави, че настоящият кмет на Сливен инж. Кольо Милев е достойна кандидатура на БСП за втори мандат. Ерменков предположи, че пленумът на партията в Сливен  ще потвърди решението за Милев и допълни, че подборът на социалистите за общински съветници ще бъде такъв, че те да са мнозинство, за да не блокират решения в полза на гражданите на Сливен и общината.

На въпрос за базата на НАТО на полигона Ново село, за която от БСП – Сливен препотвърдиха позицията си за закриване, Таско Ерменков  препоръча   на управляващите да се вслушват в гласовете на местните хора. „Силно се притеснявам, че под формата на учения се засилва присъствието на чужди войски в страната, в обстановка, в която това не е необходимо. В условията на крехък мир в недалечна Украйна,  всяка намеса, учения на територията на България  или в Черно море, може да се класифицира като опит за дестабилизиране на обстановката в района”, заяви Ерменков.

Попитан за изводите след  бедствията в голяма част от страната, Ерменков подчерта, че  това е  проблем, който не иска да политизира, но и той показва, че при над 700 населени места без ток, за съжаление и жертви,  правителството не се справя и тича след събитията. „Тази ситуация не беше неочаквана – червеният код бе предварително обявен. Местната власт също има своите ангажименти в подобни случаи, ЕРП-та не са направили инвестиции”, категоричен бе народният представител. По думите му изводите са, че не трябва да има оставки, защото няма поета политическа отговорност, а по-скоро трябва да има уволнения, заради неизпълнение на служебни ангажименти.