Станислав Владимиров привлече 1 млн. лв. за пернишкия спорт

Мар 17, 2015 ПЕРНИК Новини БСП 0 990

Секретарят на НС на БСП Станислав Владимиров успя да привлече 1 млн


Секретарят на НС на БСП Станислав Владимиров успя да привлече 1 млн. лв. за пернишкия спорт, като част от парите са изразходвани за ремонта на зала „Дружба”. Владимиров упражни и стриктен контрол по разходването на средствата. „Няма да забравя как преди година и половина, когато световният шампион по борба Иво Ангелов, заедно с неговия треньор, дойдоха в парламента с молба за съдействие  за ремонта на залата. В погледа му прочетох нещо много тъжно: дано ти не си поредният политик, който ще каже - някога, когато намерим пари, тогава ще я направим. Казах си, че трябва да направим всичко възможно, за да могат пернишките деца да спортуват в нормални условия“, каза социалистът.

Владимиров обясни, че комплекс "Дружба" е ремонтиран със средства, предоставени по програмата "Растеж и устойчиво развитие на регионите" по време на управлението на кабинета „Орешарски“. Той подчерта, че община Перник е получила 1 млн. лв. с ДДС, от които 400 000 лв. с ДДС са били вложени в спортния комплекс. Секретарят на НС на БСП поясни, че са напълно обновени залите по борба, бокс и щанги, съблекалните, тоалетните, коридора и стълбището. Той припомни, че средствата са били дадени и благодарение на съдействието на Сергей Станишев и Михаил Миков, които на няколко пъти са посетили залата, за да следят ремонтните дейности.

"Когато финансирането стана факт, не е имало седмица, в която да не сме били тук и да не следим ремонта. Познавахме работниците по имена и сега сме на финалната права. Няма как да не ми трепери гласът от вълнение. Пожелавам на Иво Ангелов много здраве и със същата тази упоритост да постига успехи и да носи още титли на България", заключи Станислав Владимиров.