Георги Търновалийски: Мълниеносната политическа чистка не е реформа

Мар 17, 2015 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 803

„Мълниеносна политическа чистка – това свършиха за четири месеца управляващите, които взеха властта с обещания за реформи” заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ  Георги Търновалийски на среща с жители от район Тракия

„Мълниеносна политическа чистка – това свършиха за четири месеца управляващите, които взеха властта с обещания за реформи” заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ  Георги Търновалийски на среща с жители от район Тракия. Твърдението си той аргументира с прокараните от мнозинството закони, подчинени единствено на желанието за кадрови промени в Сметната палата, НЗОК, МВР. „Сега усилията им са насочени към овладяване на съдебната система, която действително трябва да се реформира, но интелигентно и съгласно правилата”, посочи Търновалийски. Той отчете законодателните инициативи на БСП , които петорната парламентарната коалиция не прие. „Дори „лявата” АБВ не подкрепи нашите предложения за връщане на данъка на хората с минимални доходи, за гъвкавото пенсиониране, за прогресивното подоходно облагане и за дълга”, разказа пловдивският народен представител.

„ГЕРБ, РБ, ПФ, АБВ и ДПС замразиха 14 социални плащания, но изтеглиха 16 милиарден дълг, с който държавата ни сериозно задлъжнява”, изтъкна социалистът. По думите му с тези средства няма да се осъществи нито една реформа и това се вижда в тригодишната бюджетна прогноза и заложените в нея дефицити. Търновалийски добави, че няма планирани средства за саниране нито в настоящия бюджет, нито в следващите три, няма и европейско финансиране. „Твърденията, че програмата за саниране ще се реализира с държавна гаранция към Банката за възстановяване и развитие, също са подозрителни. Ако беше така, тази гаранция щеше да бъде отразена като дефицит”, каза още народният представител. Той бе категоричен, че България е изключително слаба в геополитически план, продава се  суверенитетът ни, не е защитен нито един икономически и енергиен интерес на страната  ни. „Позицията на БСП е, че в ситуацията на „дрънкане на оръжия” България не бива да става прифронтова територия”, увери Георги Търновалийски.