Увеличават средствата по програма „В подкрепа на майчинството”.Още 8 хиляди баби в страната ще могат да гледат внуците си срещу заплащане

В световен мащаб в условията на криза жените „понасят повече удари” по отношение на заетостта

В световен мащаб в условията на криза жените „понасят повече удари” по отношение на заетостта. Те са по-често уволнявани и с намелени заплати. Това е и повода  Демократичния съюз на жените, начело със Смиляна Нитова да организира среща-дискусия на тема „Алтернативна заетост на жените в условия на криза в Хасковска област” в зала Марица на Областната администрация.

 Участие в дискусията взе г-жа Емилия Масларова – водач на листата на Коалиция за България, която заяви, че средствата по програма „В подкрепа на майчинството” ще бъдат увеличени и още 8 хиляди баби ще могат да гледат внуците си срещу заплащане.

Мажоритарния кандидат на Коалиция за България, Райна Йовчева представи възможностите за туризъм и участието на жените в този сектор в Хасковската област .

Председателят на Българската асоциация на туристическите агенции  - Донка Соколова сподели, че има нужда от стратегически проект за развитие на туризма в областта, който може да кандидатства за финансиране по европейски проекти.