Станишев: Продължаваме да се борим за социално общество

Юни 15, 2009 Новини БСП 0 1700

В слънчевия неделен ден на 14 юни Сергей Станишев се срещна с членове и симпатизанти на БСП от морската столица

В слънчевия неделен ден на 14 юни Сергей Станишев се срещна с членове и симпатизанти на БСП от морската столица. Водачът на листата на Коалиция за България във Варна и председател на БСП поднесе цветя пред паметника на 18-те ремсисти и ятаци, разстреляни през 1944 година в село Партизани, община Дългопол. „Тези българи са жертвали живота си в името на един светъл идеал. Ние споделяме тяхното верую и ще продължаваме да се борим за едно наистина социално общество", каза Станишев. След честването той и кандидатите от варненската листа на Коалиция за България поздравиха жителите на село Партизани за традиционния събор. Председателят на БСП заяви, че такива трагедии има във всеки един регион на страната, хора загинали в името на един идеал, който никога няма да бъде унищожен. "Тук от десетки години, на това лобно място, стотици хора се събират, за да отдадат заслуженото уважение на всички онези, които са дали живота си в борбата срещу фашизма”, изтъкна Станишев.

По- късно същия ден Станишев връчи партийните книжки на нови членове на партията от Варна с пожелание за успешен път в редовете на БСП. Пред тях председателят на БСП предупреди, че страната е заплашена от реваншизъм.

„Реваншизмът вече надига глава. Реваншизмът е не само политически - със заплахите за политически чистки, но и икономически”, поясни Станишев. Той припомни намеренията на опозиционни партии да ревизират кадрови назначения по върховете на регулаторни и държавни органи, направени от тройната коалиция преди края на мандата, включително на БНБ.

След честването, заедно с останалите гости Станишев посети панаира в с. Партизани.